Carl Hansen & Søn Wishbone CH24 Birthday Edition 2022

De CH24 Birthday Edition 2022 herdenkt het leven en het nalatenschap van Hans J. Wegner. Gemaakt ter ere van de verjaardag van de ontwerper op 2 april, wordt zijn legendarische Wishbone Chair uitgebracht in een zeer gelimiteerde oplage.

Voor deze gelegenheid wordt de stoel aangeboden in geolied FSC-gecertificeerd teakhout (FSC C135991) en in milieuvriendelijk goudkleurig, met olijfbladgelooid leder. De exclusieve combinatie van natuurlijke materialen zorgt ervoor dat geen twee ontwerpen hetzelfde zijn. Zowel teak als leder patineren in de loop der tijd. Teak krijgt een gouden roodbruine tint die prachtig contrasteert met de aniline lederen zitting, die gelooid is met olijfbladeren om elk stuk een unieke kleur te geven. In de jaren 1950 en 1960 werkte Hans Wegner vaak met teakhout en de nieuwste uitvoering van de CH24 is een hedendaagse knipoog naar zijn rijke nalatenschap en de schoonheid van vakmanschap en natuurlijke materialen.

De CH24 Birthday Edition 2022 is voorzien van een gegraveerde messing plaat met Wegner’s handtekening en geboortedatum. Opgelet! Wij hebben nog één vierdelige set!