CARL HANSEN & SØN CH 07 Shell Chair

De Carl Hansen & Søn CH07 Shell Chair is een ontwerp van Hans J. Wegner. Zo’n verrassend design, dat men er even aan moest wennen toen de loungestoel in 1963 het levenslicht zag. Critici waren enthousiast maar het grote publiek bleek nog niet klaar voor het stoere en vooruitstrevende ontwerp. Toen de stoel meer dan dertig jaar later opnieuw geintroduceerd werd de Shell Chair echter warm onthaald. Het publiek omarmde het ontwerp en het design won meerdere designprijzen. De Shell Chair groeide terecht uit tot een van de iconen van Carl Hansen & Søn.

Het ontwerp straalt een haast zwevende lichtheid uit met de vleugelachtige rondingen van de zitting en rugleuning. Dit effect wordt versterkt door de gebogen lijnen van de taps toelopende, gelamelleerde poten die met de driebenige constructie zorgen voor een uitstekende stabiliteit. De voorste twee poten bestaan bovendien uit één stuk doorlopend gelamineerd hout. De licht gebogen ‘schelpen’ van de Shell Chair bieden veel comfort met de gestoffeerde kussens die verkrijgbaar zijn in verschillende stof en leer soorten.

Bij du Fossé is de Shell Chair standaard verkrijgbaar in de vele uitvoeringen: eiken, bewerkt met witte olie en voorzien van een grijskleurige Divina stof en in een variant van geolied walnootfineer met een donkerblauwe Canvas stof. Zit uw favoriet er niet tussen? Kom dan gerust langs bij ons in 't hartje van Brugge, wij helpen u graag verder.

- Icoon uit de Carl Hansen collectie
- Meerdere uitvoeringen verkrijgbaar
- Vooruitstrevend design uit 1963
- Designer: Hans J. Wegner
- Afmeting: b. 92 x h. 74 x d. 83 cm.

Bovendien: de ronde CH008 salontafel van Hans Wegner is een graag geziene aanvulling op de stoel en zorgt voor een schitterend geheel.